1 Temmuz 2009 Çarşamba

Pilav yedim hoş çıktı

Kadıköy’de son zamanlarda öyle bir pilavcı açma modası esiyor ki birkaç gün önce playstation cafe olarak gördüğüm yerler bile (birinde, playstation tabelasının “pilav station” diye değişmesi yaratıcı çözüm olmuş) birden bire pilavcı kimliğine bürünüyor. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın sözüne olan inancıma rağmen bu yeni yerlerin hepsini denemiyor, daha doğrusu denemek istemiyorum, çünkü yıllardır aynı pilavcıda yemek yer, dükkandayken ya da evde tüp bittiğinde buradan yemek sipariş ederim. Ama yeni açılan pilavcıların yemek resimleriyle donanmış tabelalarının cazibesine kapılıp “denemeden geçmeyeyim” dediğim de oluyor. Her denemede aynı sonuca varıyorum. Pilavın üzerine konan bazı malzemeler nadiren güzel çıksa da, hiçbiri pilavı Pilav House kadar güzel ve ucuz yapamıyor.

Üsküdar’daki bir seyyar pilav arabasıyla başlayıp da Kadıköy’de iki, Üsküdar, Ümraniye ve Beşiktaş’ta birer Pilav House’a çıkan yolu düşününce, pilavlarının beğenildiği anlaşılıyor Tekin Usta’nın. Ben bu Pilav House’lar içinden eski İSKİ’nin olduğu sokakta bulunan Pilav House 2’den bahsedeceğim.

Salatalı-tavuklu-fasulyeli pilav (tezgahta da var resmi) Pilav House'un en güzel pilavı

Gece saat 1’den önce kapanmayan Pilav House 2 ile ilgili ilk olarak söylenebilecek şey, yemekler ile servisin temiz ve özenli olmasının yanında fiyatların da gayet makul olduğu. Nohutlu (sade) pilav 2 TL, tavuk-salata-fasulyeden biri ile pilav 2,25 TL, bu üçlüyü karıştırayım derseniz 2,5 TL, ciğerli pilav 3 TL, hepsi karışık da 3,5 TL. Sadece listeye yeni eklenen kavurmalı pilav biraz daha pahalıca, 4 lira. Tatlılar (kadayıf, keşkül, sütlaç, aşure, spangle) 2,25 lira. Su 50 kuruş, ayran 0,75-1, kola da 1,75 TL.

Gelelim en az fiyatlar kadar önemli olan konuya, yemeklerin lezzetine. Pilavın tadının çok güzel olduğundan bahsetmiştim, elbette ki karabiberle daha da güzelleşiyor. Kuru fasulye ve ciğeri her yerde sevmem, Pilav House ikisini de gayet iyi yapıyor. Kuru fasulye gayet dengeli pişmiş, ciğer ise benim tam da pilavın yanında istediğim gibi küçük küçük doğranmış ve hafifliği sayesinde pilavın tadını almamı engellemiyor. Küçük doğranmış taneleriyle salata ve tavuk her zaman taze. Ben genelde salatanın üstüne nar ekşisi koyduruyorum, siz de seviyorsanız kesinlikle öneririm.

Yemeklerin arasına yeni eklenen kavurma için ise aynı şeyleri söyleyemeyeceğim, hem tadı kuru hem de pahalı. Ayrıca size tavsiyem –aslında bu tavsiyeye gerek olmaması lazım ama yiyenleri gördüğüm için vurgulama ihtiyacı duydum– tavuk ve ciğeri beraber yememeniz. Bunlar ayrı ayrı yendiğinde pilavla çok güzel olsalar da, ikisinin bir arada olması yemeğin tadını bir hayli bozuyor. Hem fiyat hem de tat açısından favorim 2,5 liraya tavuklu-salatalı-fasulyeli pilav. Aynı zamanda gayet de doyurucu oluyor. Tatlılardan tel kadayıfın tadı yerinde, ama diğer tatlıları istemeden önce taze olup olmadığını sormanızı öneririm.

Eski İSKİ'ye sırtınızı verdiğinizde Pilav House 2'yi görebilirsiniz.

Kadıköy’de canınız pilav çekerse, Caferağa çevresinde yaşayanlar, çevredeki işyerlerinde çalışanlar, yakındaki okullara giden öğrencilerle okul çıkışı Kadıköy’e inen üniversite öğrencileri (bunları yazın göremezsiniz tabii), barlar sokağından çıkıp iskele yolunu tutanlar gibi Kadıköy’deki hesaplı lokantalarda karnını doyururken genelde görebileceğiniz insanların pilav kaşıkladığı Pilav House 2’ye iç rahatlığı ve keyifle gidebilirsiniz.

Bu arada pilavcının yerini eski İSKİ üzerinden tarif ettim, ama Caferağa Mahallesi Sarraf Ali Sokak’ta olduğunu da yazayım, eski İSKİ’yi bilmeyenlere ayıp olmasın.

7 yorum:

  1. insan bi telefon numarası koyar.

    YanıtlaSil
  2. üsküdar şubesinde ciğerli pilavı soğuk bir gazoz ile denemenizi tavsiye ederim süper oluyor

    YanıtlaSil
  3. içerenköy'de ptt hastanesi karsisi pilavci cigerci sübber usta süper pilavini ve cigerini denemenizi tavsiye ederim cok temiz ve harika pilavi cigeri var tavsie ederim....

    YanıtlaSil
  4. bizim mekanımız diyebirim.düğünümüzden sonra,gece yarısı civarıydı. üst katta pilav yedik.hem de üzerimde gelinliğimle.
    elemanları çok saygılı gerçekten.sahibi de çok sosyal ,güleryüzlü bir ağabeyimiz.pilavına diyecek yok zaten.daha iyisi olmaz.
    gittiğimizde yol üzeri oturduğumuz yer hep aynıdır.bazen arsızlık yapıp servis olmadığı halde çay isteriz. onlarda kırmaz sağolsunlar.artık bundan böyle üç kişi oturacağız masaya.bebeğimizin de orda anıları olacak.mesele yemek yemekten ibaret değil sadece; ruhu olan yerleri seviyorum. kadıköy ede bu yakışıyor.

    YanıtlaSil
  5. Bu kadar met ediliyor ama siparis verincede ukala ukala ben bir porsiyon gönderemem diye cevap veriliyor.esnaflığın e sini bilmiyorlar.....

    YanıtlaSil
  6. dolu dolu 12 ayım geçti.Kadıköy pilav house 2 de çalışan biri olarak. ilk önce benden önce yorum yapan bir arkadaşıma cevap vermek istiyorum. Asla ama asla saat bile farketmeksizin hiç bir sipariş geri çevrilmez.Bölgemiz dışında diilse tabi. Çok rica ettiler çok getirip götürdüm. Günde en az 20km geziyordum.Paket servislerde. Pilav konusuna gelince bu pilavı başka yerde yiyemezsiniz.

    YanıtlaSil